Jadłospis 09-12.09.2019

PONIEDZIAŁEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie , ser żółty, wędlina szynkowa, pomidor;

II Ś: rogalik;

O: zupa biały barszcz, gulasz mięsno-jarzynowy, kasza jęczmienna, kompot;

P: jabłko;

 

 WTOREK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, twaróg, mielonka królewska, pomidor, sałata, płatki na mleku;

O: zupa pomidorowa, kotlet mielony, mizeria, ziemniaki, kompot; 

P: banan; 

 

ŚRODA

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, szynka, pasta z jaj, warzywa ; 

II Ś: soczek;

O: zupa barszcz czerwony, indyk w jarzynach, ryż na sypko, kompot;

P: arbuz; 

 

CZWARTEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, twaróg, parówka cielęca, sałata, pomidor;

II Ś: jabłko;

O: zupa z krupnik, ryba smażona, surówka z kapusty i marchwi, ziemniaki, kompot;

P: arbuz;

 

PIĄTEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, polędwica sopocka, ser żółty, warzywa ;

II Ś: bułka maślana ;

O: zupa fasolowa, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot

P: jabłko. 

 


Produkty napisane kolorem czarnym, pogrubionym zawierają właściwości alergiczne:

seler, jajka, kakao, pieczarki, gluten, nabiał: twaróg, ser żółty, śmietana, jogurt, mleko.

Projekt i wykonanie: MiroN & Łysa