Jadłospis 17-21.12.2018

poniedziałek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z wędliną i ser żółty, sałata, pomidor;

II Ś: rogalik;

O: zupa jarzynowa, makaron z sosem myśliwskim, kompot;

P: banan;

 wtorek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z twarogiem i szynką, pomidor;

II Ś: płatki na mleku;

O: zupa gospodarza, pieczeń duszona w sosie własnym, ziemniaki, ogórek, kompot;

środa

Ś: herbata z cytryną, kakao, kanapki z żółtym serem i parówka na gorąco ; warzywa

II Ś: danonek;

O: zupa pomidorowa, gulasz mięsno-jarzynowy, kasza pęczak, kompot;

czwartek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z wędliną, twaróg, warzywa;

II Ś: kasza manna;

O: zupa czerwony barszcz, pierś w sosie grzybowym, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot;

piątek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z wędliną drobiową i ser żółty, warzywa;

II Ś: bułka maślana;

O: zupa barszcz biały, jajko sadzone, ziemniaki, mizeria, kompot;

P: cukierek.


Produkty napisane kolorem czarnym, pogrubionym zawierają właściwości alergiczne:

seler, jajka, kakao, pieczarki, gluten, nabiał: twaróg, ser żółty, śmietana, jogurt, mleko.

Projekt i wykonanie: MiroN & Łysa