Jadłospis 19-24.08.2019

PONIEDZIAŁEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie , ser żółty, wędlina szynkowa, pomidor;

II Ś: rogalik;

O: zupa szczawiowa, stek z cebulą, surówka z marchwi, ziemniaki, kompot;

P: banan;

 

 WTOREK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, twaróg, wędlina, parówka cielęca, pomidor, sałata;

II Ś: soczek;

O: zupa fasolowapieczeń schabowa w sosie, buraczki, kasza gryczana, kompot; 

P: arbuz; 

 

ŚRODA

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, szynka, pasta z jaj, twaróg, warzywa ; 

II Ś: kasza manna;

O: zupa ogórkowa, kotlet rybny, surówka z kapusty, ziemniaki, kompot;

 

CZWARTEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, ser żółty, szynka drobiowa, sałata, pomidor;

II Ś: soczek;

O: zupa z soczewicy, gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym, ziemniakia, kompot;

 

PIĄTEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, wędlina, pasztet, ser żółty, warzywa  ;

II Ś: drożdżówka;

O: zupa barszcz biały, indyk w warzywach, ryż na sypko, kompot.

Jadłospis 05-09.08.2019

PONIEDZIAŁEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, wędlina, ser żółty, pomidor;

II ŚŃ: rogalik;

O: zupa kalafiorowa,makaron z sosem miesnym, ogórek, kompot;

P: banan; 

 

WTOREK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, twaróg, pasztet, parówka cielęca, pomidor, sałata;

II ŚŃ: danonek;

O: zupa pomidorowa, kotlet rybny, surówka z kapusty, ziemniaki, kompot;

 

ŚRODA

Ś: herbata z cytryną, pieczywo pszenno-żytnie, wędlina, pasta z jaj, warzywa;

II ŚŃ: chałka z dżemem;

O: zupa ogórkowa, gulasz mięsno-jarzynowy, kasza pęczak, kompot;

P: nektarynka;

 

CZWARTEK

Ś: herbata z cytryną, pieczywo pszenno-żytnie, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, pomidor;

II ŚŃ: nektarynka;

O: zupa jarzynowa, naleśniki z twarogiem i owocami, kompot;

P: jogurt;

 

PIĄTEK

Ś: herbata z cytryną, kakao, pieczywo pszenno-żytnie, ser żółty, szynka polska, pomidor, sałata;

II ŚŃ: pączek,

O: zupa gospodarcza, kurczak w jarzynach, ryż na sypko, kompot;

P: owoc.


Produkty napisane kolorem czarnym, pogrubionym zawierają właściwości alergiczne:

seler, jajka, kakao, pieczarki, gluten, nabiał: twaróg, ser żółty, śmietana, jogurt, mleko.

Projekt i wykonanie: MiroN & Łysa