Jadłospis 27-31.05.2019

PONIEDZIAŁEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie , ser żółty, polędwica sopocka, pomidor;

II Ś: rogalik;

O: zupa grochowa, makaron z sosem mięsnym, ogórek kiszony, kompot;

P: banan;

 WTOREK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, pasta z jaj, szynka biała, pomidor, sałata;

II Ś: kaszka manna na mleku;

O: zupa pomidorowa, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot;

ŚRODA

Ś: herbata z cytryną, kakao, masło, pieczywo pszenno-żytnie, parówka na gorąco, twaróg, rzodkiewka, pomidor, sałata ; 

II Ś: jogurt;

O: zupa krupnik, kotlet schabowy,mizeria, ziemniaki, kompot;

P: mandarynka; 

CZWARTEK

Ś: herbata z cytryną, masło, pieczywo pszenno-żytnie, pasztet, wędliną szynkowa, sałata, pomidor;

II Ś: budyń śmietankowy;

O: zupa barszcz biały, indyk w jarzynach, kasza jaglana, kompot;

P: jabłko;

PIĄTEK

Ś: herbata z cytryną, kakao, pieczywo pszenno-żytnie, ser żółty, szynka polska, pomidor,sałata;

II Ś: pączek;

O: zupa ogórkowa, pierogi leniwe, surówka z marchwi, kompot;

P: jabłko.


Produkty napisane kolorem czarnym, pogrubionym zawierają właściwości alergiczne:

seler, jajka, kakao, pieczarki, gluten, nabiał: twaróg, ser żółty, śmietana, jogurt, mleko.

Projekt i wykonanie: MiroN & Łysa