Jadłospis 15-19.04.2019

poniedziałek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z tarogiem i wędliną, sałata , pomidor;

II Ś: rogalik;

O: zupa brokułowa, indyk w jarzynach, ryż na sypko, kompot;

P: jabłko;

 wtorek

Ś: herbata z cytryną, pasta z jaj, wędlina, pomidor;

II Ś: płatki na mleku;

O: zupa szczawiowa z ryżem, kotlet mielony, sałata lodowa, ziemniaki, kompot;

środa

Ś: herbata z cytryną, kanapki z wedliną, pasztetowa, warzywa

II Ś: budyń;

O: zupa krupnik, pieczeń schabowa, surówka szwedzka, ziemniaki, kompot;

czwartek

Ś: herbata z cytryną, pieczywo, parówki cielęce, twaróg, warzywa;

II Ś: kisiel;

O: zupa ogórkowa, placki z jabłkami, jogurt, kompot;

piątek

Ś: herbata z cytryną, kanapki z gotowanym jajkiem, warzywa;

II Ś: drożdżówka;

O: zupa pomidorowa, makaron z sosem owocowym, kompot;

P: jabłko.


Produkty napisane kolorem czarnym, pogrubionym zawierają właściwości alergiczne:

seler, jajka, kakao, pieczarki, gluten, nabiał: twaróg, ser żółty, śmietana, jogurt, mleko.

Projekt i wykonanie: MiroN & Łysa